Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Za dober namen delamo tudi zastonj 03.02.2011

Oglaševalske agencije ustvarjamo prepoznavnost za podjetja in organizacije, ki storitve tudi plačajo. Marsikatera neprofitna organizacija ali ustanova pa si naših storitev ne more privoščiti.
Kljub naporom in trdemu delu za spreminjanje sveta na bolje ostajajo v senci in njihova beseda ne doseže pozornosti, ki si jo zaslužijo. Zakaj jim ne bi pomagali? Kompas-dizajnovci smo lani pro bono pomagali Botaničnemu vrtu ob njegovi 200-letnici. Pripravili smo novo grafično podobo in zasnovali vseslovensko akcijo zbiranja donatorskih sredstev ‘Ne bodi rastlina, posvoji rastlino!’ Akcija je bila uspešna, saj so se nanjo odzvali tako posamezniki z donatorskimi SMS-sporočili kot tudi podjetja. Na pomoč pa so priskočili tudi mediji z medijskim prostorom. Praznovanje 200-letnice je doseglo svoj vrhunec z otvoritvijo novega tropskega rastlinjaka. Še naprej pa na njihovem FB-profilu objavljamo aktualne novice o njih.

In zakaj brezplačno ustvarjati ideje? Preprosto zato, da pomagamo tistim, ki si tega ne morejo privoščiti in nimajo našega znanja. Tako naredimo dobro delo za družbeno okolje, katerega del smo, hkrati pa tudi krepimo vrednote svojega podjetja.

Malo za hec: če se sprašujete, ali delati zastonj ali ne in za koga, si poglejte tale diagram http://jhische.com/sneakpeek/workforfree.jpg.

Več o pro bono delu pa si preberite na tej povezavi http://adage.com/smallagency/post?article_id=148233