Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Voditi tim in ne le sebe 03.12.2009

Imam probleme z vodenjem svojega tima. Člani tima ne sledijo mojim navodilom, čeprav sem prepričan, da bi bil tako projekt veliko uspešnejši. Kaj delam narobe?
Napaka je zelo očitna: preprosto pozabimo, da je za uspešnost projekta pomembnejši tim kot pa mi sami. Ko se vodja začne tega zavedati, naredi velik napredek in odnosi s timom se zagotovo izboljšajo.
Charlie (iz spodnje zgodbe) je na primer naredil velik korak naprej na tem področju. Iz slabega vodje je postal en izmed vodilnih in zelo uspešnih vodij. Ko se je na koncu spraševal, kaj naj bi se naučil iz te izkušnje, je ugotovil, da za uspešno poslovanje s svojimi strankami ni dovolj le on sam, temveč so potrebni ljudje, ki jih je izbral za svoj tim. Spoznal je tudi, da je za uspeh celotnega podjetja ključen prispevek vseh odličnih ljudi, ki delajo z njim.


Celotno zgodbo preberite na:
http://blogs.harvardbusiness.org/goldsmith/2009/11/leadership_isnt_about_you.html