Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Veščine dobrega komunikatorja Teda Kennedyja 11.09.2009

Ted Kennedy je znan kot resnično dober komunikator, borec za zapostavljene in revne otroke. V političnih krogih občudovan vodja s številnimi veščinami. Od Teda Kennedyja se lahko marsikaj naučimo:
Zavedajte se, da je nastop vse.
Kennedy je zagovarjal stališče, da nihče ni upravičen do visokega položaja, če si tega sam ne zasluži s trdim delom. Zato je bil sam vedno pripravljen in vsebinsko podkovan, saj se je zavedal, da sta za učinkovito komuniciranje potrebni dobro poznavanje in razumevanje tematike.

Poiščite prave ljudi.
Kennedyjevo osebje je bilo vedno med najboljšimi in izpopolnjenimi strokovnjaki na svojem področju, ki so prepričani v svoje sposobnosti. Ponosno so kazali pripadnost svoji stranki, ki je blestela na odru.

Poslušajte in pridobite si zaupanje.
Kennedy je bil posebej spreten pri komuniciranju z volivci. Bil je dostopen, ponižen in prijazen. Vedno je poskušal razumeti težave majhnega človeka in bil vedno pripravljen na dialog. Ker je svoje obljube tudi vedno držal, je bil tako uspešen.

Imejte svoje stališče in ga komunicirajte.
Imel je svoje stališče in volivci so jasno vedeli, za kaj se zavzema, poleg tega je skozi svoje delovanje vedno znova dokazoval in širil svojo doslednost ter disciplino.

Upravljajte svoj ugled.
V svojem delovanju je preživel veliko kriz, ki ga niso odvrnile od njegove poti in prepričanja. Skrbno je izbiral besede in dejanja in nagovarjal volivce, ki so mu vedno znova potrjevali njegova prepričanja. Priznaval je tudi svoje napake in pomanjkljivosti.

Nikoli ne pozabite svoje družine.
Družina je Kennedyju predstavljala ponos in bila izvor njegovega osebnega zadovoljstva.

Več si lahko preberete na: http://blogs.harvardbusiness.org/kanter/2009/08/ted-kennedys-leadership-lessons.html