Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Ustvarjalna doba 18.12.2009

Dostikrat je izrečeno: "Mi želimo biti kot Apple". To ni presenetljivo, saj so blagovne znamke, kot so Apple, Google in podobne tiste, ki jih najbolj občudujemo. Razumski in čustveni razlogi so jasni. Tisto, kar se mnogim zdi nejasno, pa je način, kako uspejo obdržati ta sloves.
Zdi se kot da njihov uspeh določa neko nadnaravno božanstvo in ne le vodstvo in ukrepi navadnih ljudi, kot so sami. V resnici je sredstvo uspeha le osnovna disciplina podjetja. Toda prav to je tisto, kar vedno ostaja neprepoznano, podcenjeno in neraziskano s strani večine poslovnežev. Gre za sposobnost drugačnega mišljenja ter domiselnega in širokega razmišljanja – torej za ustvarjalnost.

Kljub ezoteričnemu ugledu ustvarjalnosti se je vseeno da naučiti. Kljub nelinearnim miselnim procesom jo je mogoče sistematizirati. Potrebna je le trdna zavezanost vodstva podjetju, da ustvarjalnost vključi med temeljna strateška poslovna orodja, ki krojijo vsako odločitev in vsako dejanje. 

Preberite več na: http://www.madcomments.co.uk/the-creative-age/