Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Študentje v odnosu do blagovnih znamk 11.11.2010

Študentje so posebna skupina kupcev – v študentskih letih imajo sicer manj lastnih prihodkov, a kasneje lahko postanejo kupci, ki so za blagovne znamke nadvse pomembni.
Več kot jasno namreč je, da morajo podjetja bolje spoznati trg študentov in pravilno ravnati z njim.

Raziskovalna agencija The Lounge se je podala v študentske domove, da bi pridobila čim več informacij o odnosu študentov do blagovnih znamk, kot so Samsung, New Look, 3M itd. Direktorica New Lounga poudarja, da ko študentje enkrat plačajo vse nujne stroške, ves preostali denar porabijo za zabavo in temu dajejo prednost. Če denarja nimajo, si najdejo začasno delo ali pa prosijo za denar starše. Včasih celo bolj uživajo in več zapravljajo kot odrasli.

Ker pa vlade, tako v Ameriki kot seveda tudi pri nas, pridno režejo prihodke študentov, bodo blagovne znamke morale najti inovativnejše načine, da pridobijo to ciljno skupino na svojo stran. Uloviti jih morajo na Facebooku in seveda med nočnim življenjem, saj je to primarna obštudijska ‘dejavnost’ množice študentov.

Več o tem si lahko preberete na:
http://www.marketingweek.co.uk/disciplines/market-research/opinion/can-brands-still-make-the-cut-for-students?/3019902.article