Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Repozicioniranje? DA! 24.06.2010

Poglejmo si primera dveh podjetij, ki potrebujeta rezpozicioniranje. Obe podjetji imata slabo prodajo in uspeha ne gre pričakovati, če ne bosta uvedli večjih sprememb.
Za vsako blagovno znamko so identificirali potencialno področje, ki jim lahko prinese konkurenčno prednost in uspeh. Čeprav sta podjetji že dolgo na trgu, se sedaj soočata s problemom organizacijske kulture, za katero vemo, da jo je težko spremeniti.

Vsako podjetje, tudi zgoraj omenjeni, z repozicioniranjem sprejme določeno tveganje, ki je odvisno od tega, koliko si upamo. Res je, da bomo na kratek rok verjetno nekaj izgubili, a na dolgi rok lahko pridobimo veliko več. A edino tako lahko dosežemo kaj več kot v preteklosti – s ponavljanjem vedno istih dejanj tega ne moremo pričakovati. Tako kot v našem primeru - eno izmed podjetij bo sprejelo večje spremembe ter tako tudi večje tveganje, drugo pa bo uvedlo le manjše spremembe, ker se preveč bojijo tveganja – s tem pa tudi repozicioniranje ne bo prišlo tako do izraza in spet se bodo znašli nekje vmes.

Potrošniki bodo repozicioniranju verjetno nasprotovali, saj so navajeni na stare izdelke in blagovne znamke, a bistvo repozicioniranja je, da spremenimo miselnost potrošnikov. Če repozicioniranje izvedemo dobro, ni strahu, da ne bi ohranili starih potrošnikov in pridobili še kup novih, seveda pa je vsako repozicioniranje treba testirati, če se le da v naravnem okolju.

Več o tem si preberite na
http://deniseleeyohn.com/bites/2010/06/14/reposition-just-do-it/