Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Računalnik vs. stari dobri papir 03.03.2011

Težje, velike tiskovine dajejo vtis večje resnosti kot lažje. Ampak...računalnik je še težji? A to pomeni, da si bolj kul, če prideš na sestanek s prenosnikom?
Ravnokar sem pogledala v svojo beležko, ki so mi jo dali že prvi dan službe. Popisana je le kaka petina. Nekateri sodelavci so v tem času popisali verjetno že dve takšni beležki. To ne pomeni, da sem jaz neresna ali da oni preveč pišejo, le drugačne navade imamo. Čeprav velja, da si bolj zapomnimo informacije zapisane na papirju, nam to ne koristi, če se niti ne spomnimo pogledati tja, kar pa v dobi digitalizacije in vseh opomnikov, ki nam skačejo na ekran, niti ni tako čudno.

Spreminjajo se tudi oglaševalske navade. Praktično lahko pozabimo na večino zakonitosti, ki so veljale pred leti, in zapišemo nove smernice. Tiskani mediji še vseeno ostajajo na drugem mestu v oglaševalskem kolaču, revije in časopisi so zopet bolj brani, a kljub temu je treba odpreti vrata spletnemu in mobilnemu oglaševanju. Kam se bodo usmerili oglaševalci, je seveda odvisno od njihovih komunikacijskih strategij, še vseeno pa velja dejstvo, da moraš iti tja, kjer je tvoja ciljna skupina. Če se ta nahaja na spletu, pojdite tja, če berejo časopise, se pojavljajte tam. Vsekakor pa je treba upoštevati dejstvo, da se moč blagovnih znamk vse bolj prenaša na kupce, ki imajo vse večji vpliv na ustvarjanje identitete blagovnih znamk. Poslušajte jih.

Kdo izpade bolj kul in resen na sestankih, pa največkrat ni pomembno. Če si bolj zapomnite informacije zapisane na papirju, pišite tja, če ste tip za iPade in prenosnike, pa uporabljajte te. pomembno je, da na koncu veste tisto, kar morate. Resnost se kaže v rezultatih.

Simona Gobec
Asistentka vodje projektov