Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Priložnost, pridi že! 03.03.2011

Pripravimo kreativno rešitev, navdušeno jo predstavimo naročniku in potem naročniku ni všeč? No, mogoče mu je blazno všeč, ampak tega ne bi naredil v svojem podjetju.
Za nezadovoljnega naročnika pripravimo potem novo rešitev, a stare ni treba vreči v smeti. Z malo dodatnega kreativnega razmišljanja in premikanja mej lahko najdemo idejo, ki bo morda še primernejša, če ne za tega naročnika, pa za kakšnega drugega. Ponudi se priložnost za novo priložnost.

Ste se kdaj vprašali, zakaj se zgodi, da naročnik nasprotuje vašim zamislim? Res je, da dobimo dosti idej, ne da bi nas kdo posebej spodbujal, vendar pa včasih potrebujemo le en ne, da potem razvijemo še boljšo kreativno rešitev. Vendar so za to nujni jasen brief in meje, znotraj katerih naj se kreativnost giblje.

Več o tem na:
http://www.smashingmagazine.com/2011/02/25/why-wait-for-the-opportunity-create-your-own/