Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Ogljični odtis 26.05.2011

Naša agencija se je odločila za izračun ogljičnega odtisa. Ogljični odtis se uporablja za ponazoritev količin emisij CO2 in drugih toplogrednih plinov, za katere sta odgovorna posameznik ali organizacija. Ogljični odtis lahko izračunamo tudi za dogodke in proizvode.
Zakaj smo se odločili za izračun? Zaradi vedenja, koliko izpustov CO2 povzročamo in kako jih lahko zmanjšamo. Pri izračunu so bili upoštevani naslednji viri: neposredne emisije iz dejavnosti, ki jih Kompas Design sploh nima, emisije zaradi porabe električne energije, na katere zaradi naše lokacije ne moremo kaj posebej vplivati, in pa posredne emisije.

V primerjavi z dvema drugima primerljivima organizacijama je naša ocena na zaposlenega kar zadeva elektriko in ogrevanje, boljša, ugotovili pa smo, da v povprečju porabimo kar veliko papirja.

Skupno gledano je ocena našega ogljičnega odtisa dobra. Kot že rečeno, na stvari, kot so električna energija celostno gledano težje vplivamo, lahko pa vplivamo na nižjo porabo npr. z ugašanjem računalnika. V toplejših dneh se nekateri izmed nas vozimo s kolesi, kar tudi pozitivno vpliva na naše izpuste, priznamo pa, da očitno preveč printamo. Potrudili se bomo, da sprintamo le tisto, kar je nujno potrebno.

Priporočamo vam, da si ogljični odtis izračunate tudi vi. Če ne, pa bodite vsaj pozorni na vsakdanja opravila, s katerimi zavedno ali nezavedno vplivate na okolje. V službo s kolesom, ugašajte luči in nepotrebne naprave, premislite, preden printate, ipd. Pa seveda širite zavedanje o okolju naprej :).

Celotno poročilo o našem ogljičnem odtisu si lahko preberete tukaj.