Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Od zdaj naprej kupuje očka 03.02.2011

Vedno je veljalo, da večino družinskih nakupov opravijo ženske. Oglaševalci so ta vzorec že do potankosti preučili in temu primerno prilagodili svoje marketinške aktivnosti.
A Yahoo je lani opravil raziskavo, ki je razkrila, da se več kot polovica moških v Ameriki v starosti med 18 in 64 let identificira kot glavni nakupovalec ‘špecerije’ v družini. Časi se spreminjajo, ljudje si iščejo nove tipe služb zaradi odpuščanj in moški se vse bolj posvečajo gospodinjskim opravilom.

Temu primerno so reagirali tudi oglaševalci, ki raje načrtujejo bolj nevtralne kampanje kot pa takšne, ki se osredotočajo samo na ženske. Mnoga podjetja, kot npr. P&G, pa že v osnovi izdelujejo izdelke namenjene pretežno ženskam, in ta se soočajo z velikim izzivom, kako zadovoljiti oba spola. Je pa raziskava Yahooja razkrila tudi to, da so moški bolj zvesti blagovnim znamkam in ne posvečajo toliko pozornosti samemu oglaševanju, če pa že, dajejo prednost oglasom z več informacijami.

Oglaševalci! Moški so tu, zato jim posvečajte pozornost.

Več o tem na: http://adage.com/article?article_id=148252