Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Obiskali smo sejem Promotion Expo 2009 v Milanu 19.03.2009

Med 11. in 13. marcem je v Milanu potekal sejem Promotion Expo 2009, na katerem so bili predstavljeni ponudniki promocijskih izdelkov in storitev ter »in-store/digital signage« oglaševanja. Italija velja predvsem zaradi svoje velikosti za enega bolj aktivnih in zanimivih trgov, zato lahko »kukanje k sosedom« obrodi dobre ideje.
Na sejmu smo opazili povečano zanimanje za različne lojalnostne sheme. Te se pri večjih ponudnikih v Sloveniji pojavljajo v zadnjih letih, zanimive pa so bile predvsem različice programov zvestobe, kjer se lahko vključijo različna, praviloma manjša in med sabo nekonkurenčna podjetja. Sejemski razstavljavci so predstavljali tako »hardware« kot »software« za podporo in izvedbo programov zvestobe pa tudi digitalnega oglaševanja.

Pravi odgovor na dogajanje na trgu je promocija, tudi s pomočjo različnih promocijskih materialov. Še posebej velja omeniti ekološke izdelke – tako po vsebini kot sestavi – ter tudi promocijo podjetja s pomočjo hrane in pijače. Tu seveda veljajo visoki kriteriji glede kvalitete in ekskluzivnosti izdelkov, s katerimi podjetja razvajajo čute svojih kupcev. Zanimivi so bili tudi kreativni materiali POS: lesena in kartonska stojala za izpostavitev izdelkov na prodajnem mestu ter reliefni voblerji in plakati.

Več o sejmu in razstavljavcih na www.promotionexpo.it (stran je v italijanskem jeziku).