Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Mobilno trženje 03.05.2010

Mobilno trženje predstavlja priložnost za izboljšanje potrošniške izkušnje, vendar ga mnogo ljudi pogosto slabo ali celo sploh ne razume. Dejstvo je, da so potrošniki že mobilni, medtem ko se številni tržniki izgubljajo v poplavi tehnologij in izrazov, ki sodijo pod okrilje pojma »mobilno«.

Osnove mobilnega trženja so preproste in omogočajo jasne ter merljive rezultate.
Osnovna orodja mobilnega trženja so sporočila SMS, elektronska pošta, mobilna spletna omrežja, mobilno oglaševanje in aparati s specifičnimi funkcijami (npr. Blackberry, Palm, …).
Omenimo še tri področja, ki jih lahko dosežete z mobilnim trženjem:

  1. Skrb za stranke. Drage, reaktivne prakse je treba nadomestiti s cenejšimi, proaktivnimi – primer so sporočila SMS: stranka lahko na ta način dostopa do stanja na računu, spremlja status pošiljke, prejema opomnike, podatke o trgovinah ipd.
  2. Vpliv na nabavo in prodajo: za mobilne uporabnike so značilni krajši nakupni cikli. Vse želijo čimprej, če že ne takoj.
  3. Zaznavanje blagovnih znamk: mobilni aparati so majhni, mobilne izkušnje pa imajo ogromen vpliv na to, kako potrošnik zaznava blagovne znamke. Poskrbite, da bo stranka po stiku z vami rekla »to je bilo preprosto/prijetno/pripravno«. Dragocene mobilne izkušnje so temelj zvestobe določeni znamki.

Več si lahko preberete na: http://chiefmarketer.com/disciplines/online/0413-mobile-business-case/