Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Ljubljanski Botanični vrt potrebuje pomoč 04.02.2010

Botaničnemu vrtu pomagamo pri zbiranju sredstev, ki jih potrebuje za normalno delovanje.
Botanični vrt praznuje letos 200-letnico neprekinjenega delovanja in je tako najstarejša slovenska kulturna, znanstvena in izobraževalna ustanova v Ljubljani. 11. julija 1810 ga je ustanovil Franc Hladnik, po katerem se imenuje rastlina hladnikija. To je edina rastlina, poimenovana po Slovencu na ravni družine.

Ob tem visokem jubileju smo za Botanični vrt pripravili novo celostno grafično podobo. Zasnovali smo logotip in njegovo priložnostno različico ob 200-letnici. Za nosilni motiv smo uporabili značilno strukturo belega cveta hladnikije, ki stilizirano simbolizira Botanični vrt kot park, po katerem se lahko sprehodimo.  
Hkrati smo zasnovali tudi vseslovensko akcijo zbiranja sredstev »Ne bodi rastlina, posvoji rastlino!«.

Z zbiranjem sredstev smo že začeli nagovore pravnih oseb in medijev ter naleteli na zelo dobre prve odzive. Za splošno javnost pa pripravljamo zbiranje donacij z SMS-sporočili. Tako bo vsak izmed nas lahko prispeval k ohranitvi naše kulturne dediščine. Storitev SMS-donator bo Botanični vrt uporabljal v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje.  

Sodelovanje je obrodilo skupen projekt ZPM Ljubljana Moste Polje in Botaničnega vrta »Moj odnos do ohranjanja narave in njene rastlinske pestrosti«.

Namen projekta je poleg zbiranja donatorskih sredstev za Botanični vrt približati otrokom, mladostnikom in družinam rastlinski svet ter vzpostaviti odgovoren odnos do narave. Med zimskimi počitnicami bo Botanični vrt pripravil enodnevno delavnico za otroke društva, sodelovanje pa se bo nadaljevalo z različnimi dejavnostmi skozi vse leto.

S tem brezplačnim projektom želimo po svojih močeh pomagati pri ohranjanju tega bisera osrednje Slovenije, ki nudi domovanje več kot 4.500 različnim domačim in tujim rastlinam. 

Veseli bomo, če se boste akciji po svojih močeh pridružili tudi vi.
 

Anja Bogataj, vodja projektov

Olga Došen, svetovalka uprave

Žiga Jenko, izvršni kreativni direktor

Tina Turk, art direktor
 

P. S.:

O poteku projekta vas bomo obveščali sproti.