Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Kako uresničiti inovativne ideje 29.10.2010

Najprej se je do inovativnih idej treba dokopati. Če poskrbimo samo za variacije že obstoječih, nismo naredili koraka naprej.
Če želimo biti inovativni, moramo sprejeti vse ideje, četudi si popolnoma nasprotujejo; morda dobimo odlično rešitev, če te ideje združimo. Poleg tega se ne smemo bati neuspeha, zavedati se moramo, da ne more biti vsaka ideja dobra in uspešna. Znati se je treba tudi prilagajati – ne zaletite se kar na prvo žogo v prvotno idejo.

In kako vse svoje ideje dejansko uresničiti? Včasih to zahteva potrpljenje in trdo delo. Prilagajajte se okolju in podajte sicer inovativne, a še vseeno preproste rešitve, ki jih lahko ljudje preprosto uporabljajo.

Več o tem in nekaj praktičnih primerov inovacij na: http://www.smashingmagazine.com/2010/10/22/how-to-make-innovative-ideas-happen/