Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Kako napisati dober govor (predstavitev) 14.01.2009

Dober govor je tisti, ki si ga bodo poslušalci zapomnili, se o njem pogovarjali oziroma se nanj odzvali. Ne glede na to, ali smo začetniki ali že uveljavljeni govorci, je lahko nastopanje pred veliko ljudmi zelo stresno. Prav zato je zelo pomembno, da se na govor dobro pripravimo. Oglejmo si nekaj nasvetov …
Dober govor je dolg okoli 30 minut in vsebuje pet osnovnih delov:

-        Nagovor (ena do dve minuti)
V nagovoru razkrijemo temo, vzpostavimo verodostojnost in dobro voljo. Poslušalce privabimo z zanimivim podatkom, jih vpletemo v govor s kakšnim vprašanjem, povemo kratko anekdoto ...

-         Uvod (tri minute)
Poslušalcem razkrijemo, o čem bomo govorili. Odgovorimo na dve ključni vprašanji: Zakaj bi to poslušalca zanimalo? in Kako ga to zadeva?

-         Jedro (20 minut)
To je del, kjer podamo največ informacij o svoji temi. Informacije naj si sledijo v logičnem zaporedju (kronološko, po pomembnosti ...). Idealno je, da ima govor tri do pet delov, saj je človeški um sposoben sprejeti samo določeno količino govorjenih podatkov naenkrat. Pomembno je tudi, da posamezne dele med seboj tekoče povežemo.

-         Povzetek (dve minuti)
Povzamemo vsako točko, o kateri smo govorili, in znova izpostavimo bistvo.

-         Sklep (tri minute)
Podobno kot mora nagovor pritegniti pozornost občinstva, mora sklep v poslušalcih pustiti vtis. Govor končamo s pozitivno noto, z jasnim in zadovoljivim sklepom. 

Ključna pa je samozavest. Pomembno je, da zaupamo vase in v svoje sposobnosti in zagotovo nam bo uspelo napisati odličen govor. 


Več: http://marketingpr.suite101.com/article.cfm/how_to_write_a_winning_speech