Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

»Generacija brezplačno« 05.06.2009

Brezplačni časopisi, brezplačni vzorčki, brezplačne dodatne storitve … Današnji potrošniki pričakujejo vse več za vse manj. To pa predstavlja izziv za blagovne znamke.
Na internetu dobimo brezplačno glasbo, ko podpišemo pogodbo s ponudnikom GSM-storitev, dobimo brezplačen GSM-telefon, ko kupimo dišavo za avto, dobimo zraven brezplačen nosilnik itd.

Vendar pa postajajo potrošniki vse bolj skeptični glede brezplačnih stvari. V trgovinah upada prodaja »dva za ena« izdelkov in podobnih, potrošniki pa namesto tega zahtevajo splošno znižanje cen.

Pri brezplačnih časopisih je zelo različno, nekateri so profitabilni, drugi ne. Vendar pa, če je časopis brezplačen, to še ne pomeni, da ni treba, da je kakovosten. Zastonj ne pomeni poceni. Potrošnik zahteva dobre storitve, kakovostne informacije in zabavo in pričakuje, da zanje ne bo plačal nič.

Seveda je vprašanje, če se bo »brezplačna ekonomija« nadaljevala na dolgi rok. Porast je videti predvsem v zdajšnji recesiji. Brezplačno darilo tudi ne prinese dolgoročne zvestobe pri kupcih. Zastonjsko ponujanje ima svoje omejitve. Vprašanje pa je tudi, kaj sploh je zastonj – na koncu vedno nekdo plača.

Več si lahko preberete na: http://www.marketingmagazine.co.uk/sectors/consumergoods/article/906648/Brands-struggle-free-economy/