Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Dosegate zastavljene cilje? 08.07.2010

Večina ljudi si postavi dve vrsti ciljev. Eno so cilji, ki jih lahko skoraj 100-odstotno dosežemo, ker smo kaj podobnega dosegli že v preteklosti, druga vrsta pa so cilji, ki jih skoraj 100-odstotno ne bomo dosegli, a si to vseeno želimo. Vsaka vrsta pa ima svoje koristi.
Čeprav vemo, da bomo prve cilje zlahka dosegli, so vseeno koristni, saj nam dajejo samozavest, a ne smemo se ustaviti pri njih, saj potem ne bomo nikoli dovolj konkurenčni. Seveda si moramo zastaviti cilje, za katere obstaja vsaj manjša možnost, da jih dosežemo. In kako to naredimo?
  • Nič ni narobe, če malo sanjarite in si zastavite visoke cilje, a če jih želite doseči, morate zato tudi primerno delati in biti motivirani. Pred sabo imejte vseskozi jasen cilj in razloge, zakaj ga želite doseči.
  • Vaš glavni cilj razbijte na več manjših, ki jih boste dosegali dnevno. Tako boste že sproti videli, ali vam uspeva ali ne. To je predvsem pomembno v prvih tridesetih dneh, če takrat ne začnete dosegati cilja, je zelo verjetno, da vam tudi na koncu ne bo uspelo.
  • Sproti se prilagajajte – če vidite, da so delni cilji pretežki, si pot malo olajšajte, če so cilji prelahki, si zastavite malo višje, drugače se ne boste premaknili naprej.
  • Pri doseganju ciljev zahtevajte povratne informacije od drugih in se nagradite, če ste katerega izmed delnih ciljev že dosegli. Označite si na koledarju dneve, ko vam je to uspelo, že to prepriča vaše možgane, da ste na pravi poti do uspeha.
  • Ne načrtujte si vsega vnaprej. Pustite si nekaj prostega časa, če ne boste nečesa naredili danes, boste pa jutri – vsi smo samo ljudje.
  •  Kljub temu, da se vam bodo vaši dnevni cilji zdeli včasih dolgočasni in bi najraje obupali nad vsem, vztrajajte. Nič ni popolno.
Seveda pa ni nobenega skrivnega recepta za uspeh. Nekaj je odvisno od sreče, veliko pa od vztrajnosti in jasno zastavljenih ciljev. Dosežite jih!

Več o tem na:
http://www.entrepreneur.com/management/managementcolumnistscotthalford/article207256.html