Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

Današnji najstniki so potrošniki prihodnosti 16.07.2009

Najstniki imajo v povprečju 2.000 $ na leto za zapravljanje in so zato zelo pomemben trg za znamke. Vendar so zelo spremenljivi, vedno hočejo biti v stiku z zadnjimi trendi, in težko je ugotoviti njihove nakupne navade.
Najstniki imajo veliko nakupno moč, tako z lastnimi nakupi kot tudi vplivom na družinsko potrošnjo.
Fantje največ zapravljajo za elektroniko in domačo zabavo, dekleta pa za svoj videz (oblačila in kozmetika). Vsi najstniki pa na prvo mesto postavljajo svoje družabno življenje. Denar namenjajo za večerne izhode, račune za gsm …
Kako se najstniki odzivajo na oglaševanje? Že od malega so bili bombardirani z oglasi in so znamk in oglasov že vajeni. Imajo visoko tolerančno mejo za oglase in se navdušujejo nad svojimi najljubšimi oglasi. Kljub temu pa so zelo kritični in cinični do njih. Kljub temu, da so internet generacija pa so jim še vedno ljubši TV oglasi.

Več si lahko preberete na : http://www.marketingweek.co.uk/home/teens-of-today-consumers-of-tomorrow/2064394.article