Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

6 od 10 potrošnikov se o nakupu blagovne znamke odloča v trgovinah 06.11.2009

Raziskava, v kateri je sodelovalo 999 kupcev, je pokazala, da je učinkovitost promocijskih sporočil odvisna od starosti in spola kupca, sporočila in od lokacije, kjer se sporočilo nahaja (znotraj ali izven trgovine).
Nove promocijske tehnologije predstavljajo veliko priložnost za prispevek k učinkovitosti promocijskih sporočil v trgovinah. Kako torej prepričati kupce, da se odločijo za nakup vsaj še enega izdelka?

V raziskavi je kar 32 % kupcev ocenilo oglase v trgovinah kot "zelo učinkovite", medtem ko je 27 % kupcev mnenja, da je bolj učinkovito oglaševanje zunaj trgovin, torej prek televizijskih spotov, na oglasnih panojih in prek ostalih medijev.
 
Starejši kupci, predvsem generacija Y, za "zelo učinkovito" oglaševanje navajajo kombinacijo oglaševanja znotraj in zunaj trgovin. Kljub temu, da je recesija "prisilila" kar dve tretjini kupcev, da si pred odhodom v trgovino napišejo seznam izdelkov, ki jih potrebujejo, se še vedno kar 60 % kupcev o nakupu odloča šele po tem, ko vstopijo v trgovino. Prav tako tudi ni presenetljivo, da so nizke cene še vedno eden izmed najpomembnejših faktorjev, ko se odločamo o nakupu v trgovini.

http://www.floorwindo.com/more.php?id=93