Ste lahko bolj kreativni od 4-letnika?  01.12.2011 Ključ do kreativnosti je, da gledate na svet skozi oči otroka. Pa še znate?
Naj vaši kupci govorijo zgodbe  01.12.2011 Veliko podjetij v samo središče pozornosti postavlja izdelek. Pa je to prav?
Galaxy vs. iPhone  01.12.2011 Verjetno ste že slišali ali pa tudi izkusili dolge čakalne vrste pred trgovinami, ko se začne prodaja novega modela iPhone?

18-minutni dnevni načrt za načrtovanje časa 30.07.2009

Se tudi vam kdaj zgodi, da pridete v službo in imate v glavi že izdelan načrt, kako bo vaše delo potekalo? Prižgete računalnik in začnete pregledovati e-pošto, potem pa se vam zgodi, da čez nekaj ur gašenja požarov, odgovarjanja na nujno e-pošto in klice kar pozabite na svoj začetni načrt oz. si zanj še niste uspeli utrgati niti sekunde.
Večina ljudi uporablja vsakodnevne RITUALE. Tudi načrtovanje časa lahko postane ritual in nam reši marsikatero časovno zagato.  

1. korak (5 minut): Naredite dnevni načrt. Preden prižgete računalnik, vzemite list papirja in si zapišite, kaj bo naredilo ta dan res uspešen. Vse naloge vpišite v koledar, najpomembnejše in najtežje na začetek.

2. korak (1 minuta vsako uro): Premor. Vsako uro si vzemite eno minuto, da zajamete sapo, pregledate spisek in se vprašate, ali je bila zadnja ura dovolj produktivna. Poglejte na koledar in preverite, kaj imate v načrtu za naslednjo uro.

3. korak (5 minut): Pregled. Ugasnite računalnik in ocenite, kako uspešen je bil vaš dan.

Ritual vam bo pomagal, da boste bolj produktivni in uspešni. In samo to je pomembno.

Več: http://blogs.harvardbusiness.org/bregman/2009/07/an-18minute-plan-for-managing.html